Win vrijkaarten voor De Moestuinbeurs

Moestuinieren met Minderen is ook op De Moestuinbeurs

Op een prachtig landgoed in Beesd vindt op 17 en 18 maart de allereerste Moestuinbeurs plaats. Met maar liefst 60 organisaties en bedrijven die jou helpen met moestuinieren. Wij zijn daar ook. Kom je ook naar onze stand op de Lingehof met leuke acties en voorbeelden uit onze cursussen? Hier lees je hoe je twee vrijkaarten kunt winnen.

De Moestuinbeurs is een initiatief van Kirsten en Dieke die graag kennis over moestuinieren en mensen die willen moestuinieren met elkaar verbinden. Ze kozen ervoor dit tweedaagse evenement te houden op het mooie landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt waar ecologische akkerbouw en veeteelt worden bedreven. Het evenement speelt zich binnen en buiten af.

Dit duurzame familielandgoed past goed bij het doel van de Moestuinbeurs: leren moestuinieren op duurzame wijze. Want dat is gezond, je hebt lekkere verse, onbespoten groenten. Maar er zijn meer redenen om een moestuin te beginnen:

Geen wonder dat steeds meer mensen willen moestuinieren!

Wat is er te doen op De Moestuinbeurs?

Van alles! Je kunt er kraampjes bezoeken van aanbieders van tuingereedschap, voeding voor je planten en de bodem, zaden, biologische aarde, plantjes en ecologische bestrijdingsmiddelen. En natuurlijk ons kraampje! Je kunt ons vinden achterin op het terrein bij de Lindehof.

Behalve kraampjes kun je lekker eten bij foodtrucks en meedoen met workshops van bijvoorbeeld wildplukken en fermenteren. Ook kun je leren hoe je je moestuin bijvriendelijk maakt (iets wat ook in onze online moestuincursus aan bod komt) en hoe je bokashi maakt.
Een heel breed aanbod dus waarbij je misschien wel tijd tekort komt 😉

Wat doet Moestuinieren met Kinderen op de beurs?

Elke dag doen we met de aanwezige kinderen een kinderactiviteit: zaadbommen maken. Kinderen die dit leuk lijkt kunnen meedoen vrijdag 17 maart om 11 uur in de Lindehof en zaterdag 18 maart om 12 uur op dezelfde plek. De zaadbommen neem je natuurlijk mee naar huis 🙂

Geen zin om ze te maken of heb je de workshop gemist? Dan koop je bij onze kraam voor een prikkie een zaadbommetje met natuurlijk ecologisch, gifvrij zaad. Dat is beter voor de bijen.

Speciaal voor de Moestuinbeurs hebben we verschillende acties:

Bij onze stand kun je een lootje krijgen waarmee je elke dag kans maakt op het kookboek Lekker Plantaardig of het Handboek voor Bijenfans.

Lekker Plantaardig krijg je cadeau als je vóór maandag onze jaarcursus Moestuinieren met Kinderen (met 150 natuurlessen en kinderactiviteiten) koopt of onze online moestuincursus Natuurlijk Moestuinieren (zonder kinderactiviteiten) met maar liefst 250 lessen. Dit aanbod geldt alleen voor de jaarbetaling.

Op alle lessen ontvang je gedurende de twee beursdagen 10% korting als je bij het afrekenen de code MOESTUINBEURS invoert.

Wil je zien hoe de kinderactiviteiten en lessen eruit zien? Dat kan bij onze kraam waar enkele prints ter inzage liggen. De cursussen zelf zijn online en (vooralsnog) niet te downloaden.

Tijdens de Moestuinbeurs vertel ik je graag van alles over de cursussen en de mogelijkheid ondersteuning te krijgen op locatie, zowel bij de aanleg en het onderhoud van de moestuin als bij de uitvoering van de kinderactiviteiten.

Win vrijkaartjes voor De Moestuinbeurs

Ik mag twee vrijkaartjes voor De Moestuinbeurs weggeven en verloot deze graag onder de fans van Moestuinieren met Kinderen. Wil je erbij zijn en kans maken op een vrijkaartje ter waarde van 15 euro? Vul dan in het formulier onderaan deze blog je naam in. Onder alle fans van Moestuinieren met Kinderen die onze moestuinmail ontvangen verloot ik twee vrijkaartjes. Zondag 12 maart maak ik de winnaars bekend.

Niet gewonnen of wil je zeker zijn van een kaartje? Dan kun je die hier kopen.

Zien we je op 17 of 18 maart bij de Lingehof van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd?

16 gedachten over “Win vrijkaarten voor De Moestuinbeurs”

 1. Suzanne

  Ik maak graag kans – dit seizoen samen met mijn collega een moestuin begonnen en zou graag samen naar deze beurs gaan om meer te leren over moestuinieren

  1. Chantal

   Wat gezellig met je collega! Op een volkstuincomplex of bij jullie werkgever? Tip: bekijk ook eens onze cursus Natuurlijk Moestuinieren, 250 lessen van de bodem tot en met de oogst.

   1. Chantal

    Hallo Monica, was je ook op de Moestuinbeurs? Ja, we verkopen op dit moment lentepakketjes. De zadenpakketjes zijn hier te bestellen.

 2. Janneke

  Geen plek waarik zo ontspannen vandaan kom als na een dag werken op mijn moestuin! ( noem het ons landgoed😄)

 3. Floor

  Ooooo daar wil ik héél graag naartoe. Voor inspiratie, nog meer zaden, boeken en planten ‘bekijken’ en natuurlijk om de Instagram community in het echt te ontmoeten en tips uit te wisselen en te genieten van de gezamenlijke passie. 🌱🤞🌱✨

  1. Chantal

   Het ís ook superleuk 🙂 Veel plezier aankomend weekend als je gaat!

  1. Chantal

   Ha Jurgen, da’s wel een eindje, maar waarom niet? Het is een mooie plek om een weekendje naartoe te gaan!

 4. Gerda

  Geweldig als ik zou winnen. Dan kan mijn dochter en schoonzoon mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
De inhoud van dit bericht kan niet worden gekopieerd!
Scroll naar boven