Moestuinieren kan in bedden in bakken of alles door elkaar.

Een moestuin aanleggen

Voor vergroening van buitenruimtes rond scholen en kinderopvangcentra (ook een moestuin valt hieronder) bestaan veel subsidiemogelijkheden. Daardoor is het gemakkelijker die moestuin die je wilt aan te leggen. We kunnen je daarbij helpen.

Veel schoolpleinen en buitenruimtes rond kinderopvangcentra zijn van steen en dat is een gemiste kans. Er is overweldigend veel wetenschappelijk bewijs dat een groene omgeving goed is voor de ontwikkeling van kinderen.

Maar ook met het oog op klimaatverandering is een groene omgeving belangrijk. Groen bergt meer water en absorbeert hitte. Terwijl in een stenen omgeving de kansen op wateroverlast en oververhitting veel groter zijn.

Daarnaast is groen belangrijk voor dieren en planten en draagt een groene omgeving bij aan een grotere biodiversiteit.

De moestuin als leslokaal

Moestuinieren met Kinderen streeft naar een groene omgeving die bovenstaande voordelen biedt. Met een moestuin bied je kinderen bovendien een groene leeromgeving waar ze leren over voedsel, kringlopen, dieren en natuur.

De inrichting van jouw groene buitenruimte

Wil jij ook een groene omgeving en kinderen graag de gelegenheid bieden hun eigen voedsel te verbouwen? Dan kunnen wij je helpen met hulpmoestuiniers én met de transformatie van stenen plein naar moestuin.

Wij brengen je in contact met een tuinarchitect die de omgeving van jouw school of kinderopvangorganisatie kan omtoveren tot een kleine of grotere moestuin zoals jij die graag wilt. Indien gewenst en mogelijk kan een combinatie worden gemaakt met natuurlijke speelelementen zodat een ‘eetbare speelplek’ ontstaat.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Disclaimer: de (moes)tuinarchitecten uit ons netwerk werken vanuit hun eigen bedrijf op eigen verantwoording. Moestuinieren met Kinderen is dan ook niet aansprakelijk voor de resultaten of eventuele schade die is voortgekomen uit afspraken tussen de tuinarchitect en zijn klant en werkzaamheden door de tuinarchitect.
Winkelwagen
Scroll naar boven