meer dan 20 km

Roxanne

Hallo!

Mijn naam is Roxanne. Na 12 jaar kinderopvang wilde ik mijn kennis en plezier voor natuur overdragen aan een breder publiek.

Heb je hulp nodig met het vergroenen van jou organisatie, school of kinderopvang? Een ervaren docent nodig die moestuinlessen aanbied? Of wil jij gewoon met de kinderen de natuur beleven?

Neem dan vrijblijvend contact op, dan bespreken we samen de mogelijkheden🍀

Maarten

Maarten is moestuincoach, hij helpt bij het opzetten van de moestuin en het vergroenen van schoolpleinen.

“Iedereen kan moestuinieren en moestuinieren is leuk!”
Met veel enthousiasme werk ik in mijn eigen moestuin, maar ook in het onderwijs.
Het zijn van moestuincoach is voor mij een ideale combinatie van twee dingen waar ik blij van word!
Graag breng ik kinderen op een speelse manier in aanraking met de natuur.
Ik laat ze graag zien en ontdekken dat moestuinieren een avontuur is.
Ook kan ik meedenken/ondersteunen bij het opzetten van een schoolmoestuin of het vergroenen van een schoolplein.
Op naar een groene toekomst!

Taco

Taco is ervaren moestuinhulp in en rond Wageningen

Ik tuinier voor mijn werk én mijn hobby en denk graag mee over welke vorm van moestuinieren goed past bij jullie locatie, zoals: een moestuin, een snoephaag, klimfruit, een tijdelijk en kort project of een eetbare groenstrook rond het plein in afstemming de gemeente. Bij de aanleg en start kan ik begeleiden en samen bedenken we hoe de tuin goed bij jullie onderwijsdoelen kan passen.
Ervaring: Ik had 15 jaar een biologisch tuinbouwbedrijf, nu 250 m2 moestuin. Was 3 jaar schooltuinleraar binnen het programma boerderijschool. Ik maakte plannen voor Eetbaar Groen op bijna 75 schoolpleinen. Ik coach startende tuinders en vlog en schrijf voor Stadstuinieren Magazine.

Manon

Hallo allemaal,

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in het Moestenieren!
Dat is ook helemaal mijn passie! Zo erg dat ik er zelfs mijn beroep van heb gemaakt.

Ik heb gewerkt en gewoond op boerderijen in Europa, jaren gewerkt op een zorgboerderij en nu dus eigenaresse van mijn eigen bedrijf De Moestenier.
Ik geloof er in dat moestuinen er voor kan zorgen dat mensen enthousiast worden van het werken in het groen en er dan ook automatisch beter voor gaan zorgen. En vooral dat het ontzettend leuk is!

Door mijn ervaring in de zorg kan ik ook activiteiten aanbieden voor mensen met een beperking of zorgvraag.

En natuurlijk kan ik moestuinen ontwerpen en aanleggen.

Hebben jullie zin om aan de slag te gaan? Laat het mij weten!

Met enthousiaste groene groet,

Manon

Sofie

Wie ben ik?

Ik ben Sofie, 33 jaar oud en woon in België. Tuinieren is mijn passie en ik hou ervan om buiten te zijn. Mijn moestuin bevat voornamelijk traditionele variëteiten, maar ik kweek ieder jaar ook speciale soorten die je niet in elke tuin tegenkomt. Mijn tuin is helemaal natuurlijk! 
Ik heb 2 dochters van 4 en 6 jaar oud, die vanaf ze kunnen stappen meehelpen in de moestuin. Ik heb dus al veel ervaring met het betrekken van kinderen in moestuinieren.

Mieke

Als schooltuinjuf draai ik dit jaar het 5de seizoen op de tuin. De leerlingen komen bijna 6 maanden lang iedere week 1 uur naar hun eigen schooltuin van 3 m2 per leerling.
En het is de mooiste baan van de wereld op de mooiste plek in Enkhuizen, buiten!
De plek zelf is al ruim 40 jaar schooltuin! Veel leerlingen van nu hebben ouders die er zelf als klein kind ook kwamen. Hoe mooi is dat!
Gemiddeld 200 leerlingen komen al jaren naar deze prachtige plek waar we zelfs een pluktuin hebben. Dus iedereen kan ook langskomen en de plek komen bekijken.

Mariamne

Hé Dag!

Ik ben Mariamne Boot en moeder van 3 jonge dames en wonende in het prachtige Hogeland, Noord-Groningen.
Al jaren ben ik enthousiast bezig met moestuinieren aan huis, maar elders heb ik ook een handje mogen mee helpen wat ik heel erg leuk vind!
Het hele proces van het voorbewerken van de grond, het ontwerpen van een (moes)tuin tot aan het voorkweken, zaaien en onderhouden aan toe van de moestuin, heb ik met veel plezier al jaren mogen uitvoeren!Ik krijg ook steeds meer interesse in permacultuur en voedselbosideeën!
Ik heb ervaring met (groepen) kinderen begeleiden(binnen de hulpverlening ook). De combinatie van mijn passie voor moestuinieren, creativiteit( ik vind het erg leuk om van natuurlijke materialen dingen te bouwen samen zoals; wilgenhutjes, hoe maak je zelf een compostbak?, ontwerp moestuin/voedselbos), het begeleiden van kinderen en het overdragen van kennis , vind ik ontzettend leuk!!!
Wie weet tot gauw bij jullie op school!
Groetjes,
Mariamne Boot

Winkelwagen
De inhoud van dit bericht kan niet worden gekopieerd!
Scroll naar boven