20 km

Femke

Mijn naam is Femke en ik werk als educatief medewerker op de Schooltuinen in Amsterdam. Het is een prachtige werkplek en ontzettend waardevol voor leerlingen uit Amsterdam. Afgelopen jaar ben ik verhuisd naar de mooie Hanzestad Deventer en ik wil graag mijn werk in deze omgeving doorzetten. Ik merk dat kinderen letterlijk opbloeien tijdens de lessen buiten, dat ze met zoveel verwondering nieuwe dingen kunnen ervaren en leren. Dit geeft een heel goed gevoel!

Inge

Mijn passie is kinderen te laten ervaren hoe leuk en lekker het is om je eigen voedsel te verbouwen en proeven.
Ik zie in de tuin ook de kinderen groeien en hun verwondering als ze de natuur ontmoeten.
Mijn motto: To plant a garden is to believe in tomorrow!

Carmen

Mijn naam is Carmen, maar velen noemen mij inmiddels Carmoes. Ik zaai liefde voor verbinding. Verbinding met de natuur. Verbinding met elkaar. En het belangrijkste in mijn ogen: de verbinding met onszelf.

Als Moestuincoach kan ik die liefde voor verbinding steeds groter laten groeien. Hoe meer kinderen ik kan betrekken tijdens het zaaien van die liefde, hoe mooier de oogst uiteindelijk is. Hoe mooier onze toekomst uiteindelijk is. De groei van planten draagt in mijn ogen namelijk bij aan een waardevol innerlijk bewustwordingsproces. En dit werpt in een later stadium zijn vruchten af. Liefde voelen voor de natuur creëert zelfliefde, de basis voor een fijn bestaan.

Voor de klas en samen met kinderen in de tuin draag ik, vanuit mijn eigen bedrijf C’est la vie for you, graag mijn steentje bij aan een mooiere en bewustere wereld. Samen ontdekken. Samen verbinden. Samen groeien en bloeien. Dan ben ik in mijn element. Dan voel ik me de enige echte Carmoes.

Jacqueline

Mijn naam is Jacqueline en ben moeder van 2 kinderen (basisschool leeftijd).
De passie voor de moestuin is al lang geleden ontstaan en ik ben blij dat ik nu mijn kennis over mag dragen aan de volgende generatie.
Het blijft zo mooi als kinderen dingen gaan ontdekken en daardoor meer dingen (leren) eten. Die blije gezichtjes, daar doe je het voor!
Naast actief inde moestuin aan het werk ben ik beweegcoach en wandelcoach/trainer.
Het kweken van je eigen groenten en fruit gaat immers hand in hand met gezonde voeding en beweging.

Els

Het is mooi om planten te zien groeien en de natuur is fascinerend en ontspannend. Gelukkig vinden kinderen dat ook en zijn de meeste graag buiten in de tuin. Ik heb zelf ook 2 kinderen van 2,5 en 7 jaar die ook vaak meegaan de tuin in, soms met vriendinnen of vriendjes. Het is erg leuk om ze dan van alles te vertellen en te laten proeven. Zelf heb ik een moestuin van 300 m2 met fruit, vaste eetbare planten en plek voor 1-jarige groentes. Ik zou daar zeker en plek voor kunnen realiseren voor kinderen om daar les te geven of dat ze daar les kunnen krijgen. Onderhoud en aanleg vind ik ook erg leuk of het nu in mijn eigen moestuin is of bij op een andere locatie.

Winkelwagen
De inhoud van dit bericht kan niet worden gekopieerd!
Scroll naar boven