10 km

Mariska

Tuinieren staat voor mij voor vrijheid, mijn allerbelangrijkste waarde in mijn leven.
Ik ben voorzitter van Stichting Groen en Geluk in Stompwijk waar de visie; mens en natuur verbinden voorop staat.
Graag deel ik deze passie met andere door les te geven en met elkaar te genieten in de natuur.
In 2023 heb ik de opleiding tot moestuincoach gedaan en sindsdien ben ik er, naast mijn werk, mee aan de slag.

Ik ben getrouwd, moeder van 3 kinderen en werk in de gezondheidszorg.
Ik zie wat drukte en stress met mensen kan doen en ben van mening dat we met tijd in de natuur doorbrengen meer rust creeeren in ons hoofd en lijf.
Tuinieren is een prachtige manier om dit te bereiken!

Astrid

Ik ben Astrid, 32 jaar, en ik woon in Hardinxveld Giessendam. Sinds 2,5 jaar woon ik daar heel gelukkig samen met mijn man, hond, 2 katten, 14 kippen, 3 mini varkens en 4 dwerggeiten. Wij zijn speciaal verhuisd van een normaal rijtjeshuis met een postzegeltuintje, naar het huis waar we nu wonen. Wij hebben op dit moment een tuin van ongeveer 600m2 en daarnaast huren wij nog een stuk weiland van ongeveer 0,5 hectare groot. Groot genoeg om te zeggen dat dit wel ons droomplekje is. Ik ben gek op dieren en op (moes)tuinieren. Ik heb op dit moment een grote moestuin, en een grote bloementuin. Mijn droom is om de komende jaren een pluktuin op te starten, en hier geld mee te verdienen. Op dit moment werk ik in de zorg, en heb ik de opleiding HBO Pedagogiek afgerond. Als HBO pedagoog heb ik de ervaring en kennis opgebouwd om met kinderen van verschillende leeftijden te werken. Kinderen kunnen veel van het werken in de moestuin leren: zorgen voor, ruimte geven aan, voorspoed en tegenslag, doorzetten, genieten en onderzoeken. Het is heerlijk om buiten te zijn, om met je handen in de aarde te wroeten, en genieten van de buitenlucht.

Jolanda

Ik ben Jolanda, docent Frans, fotograaf en moestuinier. Ik word blij van m’n handen in de aarde en van het vertellen over duurzaam moestuinieren!

Zelf heb ik meerdere moestuinbakken in de achtertuin, waardoor ik vaak gebruik maak van verse kruiden en groenten bij het koken. Ook heb ik ongeveer 10m2 met plukbloemen, enorm genieten!

Rein

Al in 1972 mijn 1e moestuin gekregen. Nu heb ik een moestuintje van 100 vierkante meter achter het huis.
Ook heb ik 34 jaar ervaring met onderwijs. (vmbo)

Winkelwagen
De inhoud van dit bericht kan niet worden gekopieerd!
Scroll naar boven