Over Chantal

Chantal van Moestuinieren met Kinderen in de moestuin
Buiten waar de vogels fluiten met mijn handen in de aarde. I love it!

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Chantal. Meer dan 30 jaar schreef ik voor bedrijfsleven, overheid en non-profit over natuur en duurzaamheid. Dat werk kun je vinden op Woordlicht.

Ruim 10 jaar geleden besloot ik me te concentreren op de jeugd, de toekomst. Ik werd pedagogisch medewerker en NatuurWijzer. Ik werk graag met kinderen in de natuur. Ik neem ze mee naar buiten zodat ze lekker vies worden, de vogels horen en in bomen kunnen klimmen. Teveel kinderen komen te weinig in de natuur.

Daar wil ik verandering in brengen. Samen met  andere ondernemers en organisaties wil ik ervoor zorgen dat natuurlessen een grotere plek krijgen in het onderwijs èn in het leven thuis. Want waar je meer over weet, daar kun je je gemakkelijker mee verbinden. En waar je van houdt, wil je beschermen.

Wat bied ik jou?

Sinds 5 jaar richt ik me vooral op moestuinieren als natuuractiviteit. Omdat dat alles in zich heeft: bewegen, samenwerken, leren over natuur, leren voor iets zorgen, leren plannen. En zelfs leren over taal en cijfers. De moestuin als leslokaal.

Met de opbrengst uit de moestuin kunnen kinderen zelf gemakkelijke gerechten maken. Zo leren ze koken en gezond eten. Lekkere recepten kun je vinden in de cursus Koken met groenten en Fruit uit de Moestuin en in het kookboek Lekker Plantaardig.

Om het voor ouders, NME’ers en medewerkers in kinderopvang en onderwijs gemakkelijk te maken een kleine moestuin te starten, schreef ik de MINI-cursus Moestuinieren. Alle basisinformatie over moestuintechnieken komt aan bod. Daarnaast bevat de cursus leuke wetenswaardigheden over de natuur.

Wil je nu echt de diepte in? Dan kies je voor de MAXI-cursus waarin ik alles heb verwerkt wat ik weet, en dat is veel! Meer dan 250 moestuinlessen, verdeeld over 50 weken.

Spelen is leren, daar zijn de geleerden het over eens en misschien herken je het zelf ook wel. Om kinderen spelend te laten leren schreef ik twee cursussen met kinderactiviteiten:

Alle cursussen zijn voorzien van leuke filmpjes, die wat ik vertel verduidelijken. En alle lessen zijn te downloaden als pdf. Zo stel jij je eigen boekwerk samen!

Wil jij tot alle cursussen toegang èn doorlopend korting op alle producten in de webshop? Kies dan voor de Kennisbank.

Waar wacht je op? We gaan gewoon beginnen! We helpen je wel. Als je wilt met ontwerp, aanleg en onderhoud van de moestuin. En zonodig ook met de uitvoering van de kinderactiviteiten..

 

Winkelwagen
De inhoud van dit bericht kan niet worden gekopieerd!
Scroll naar boven