Moestuinieren voor scholen en NME-centra

Je wilt als school je leerlingen graag leren over natuur. Vaardigheden meegeven waarmee ze zich redden in de maatschappij. Daar hoort moestuinieren zeker bij! 

Moestuinieren heeft een aantal voordelen voor kinderen: 

  • Ze zijn lekker buiten bezig. 
  • Ze zijn in beweging. 
  • Kinderen leren waar groenten en fruit vandaan komen. 
  • Uit onderzoek blijkt dat kinderen die moestuinieren meer groenten en fruit eten. 
  • Kinderen leren in de moestuin over natuur en gaan deze waarderen. 

Hoe begin je een schooltuin? 

Elke moestuin begint met een teeltplan. Dat stem je af op de smaak van de kinderen, het is goed om ze bij het plannen maken te betrekken. Daarnaast houd je rekening met vakanties. Het is handig als de oogst daarbuiten valt. Hier vind je alvast een eenvoudige zaaikalender zodat je een beetje weet wanneer je groenten moet zaaien en kunt oogsten. 

We hebben een aantal blogs boordevol tips voor scholen: 

En nog veel meer. Blader maar eens door onze blogs. 

Leren moestuinieren en kinderactiviteiten 

Voor scholen en NME-centra hebben we een aantal online cursussen met technische moestuinlessen en kinderactiviteiten. 

Wil je zowel leren moestuinieren als leuke en leerzame activiteiten met kinderen doen in de moestuin? Dan kun je dus het beste een combinatie kopen van verschillende online cursussen.  

Volgens ons zijn de volgende cursussen interessant voor jou: 

Natuurlijk Moestuinieren,  een online moestuincursus met 250 moestuinlessen waarmee je leert moestuinieren vanaf de basis. Met index op thema. Bevat geen kinderactiviteiten.  

Kinderactiviteiten voor 6-12 jaar. Activiteiten in en rond de moestuin, incl. informatie over dieren en het weer. Bevat geen moestuinlessen.  

Jaarrond Moestuinieren met Kinderen is een combinatie van beide. Dus 250 moestuinlessen + ruim 100 kinderactiviteiten voor 6 tot 12 jaar + leuke natuurinformatie.

Wil je hulp in de moestuin, bij het maken van een moestuinplan, het opzetten van een moestuin of het uitvoeren van activiteiten? Kijk dan hier. 

Geef je op voor onze moestuinmail met moestuintips en kortingen 

Bij onze online cursussen gaan we uit van ecologisch moestuinieren, want dat is beter voor de natuur en voor onze gezondheid. We telen voornamelijk in de volle grond, hoewel voor sommige gewassen ook wordt aangegeven hoe je ze in een pot teelt. Met de cursus Natuurlijk Moestuinieren leer je alles over ecologisch moestuinieren. 

Als je je opgeeft voor onze moestuinmail, krijg alvast wat moestuintips. Tipjes van de sluier, want het zijn brokjes van de cursus Natuurlijk Moestuinieren. Daarnaast krijg je leuke kortingen op producten voor de moestuin zoals (kinder)gereedschap, compost, zaden en moestuinplanten.

Abonneer je hier op onze moestuinmail.

Werk jij met kinderen in de kinderopvang of ben je gastouder? Klik hier. 

Ben jij ouder of grootouder? Klik hier.

Kies je cursus

Hieronder zie je de cursussen waarvan we denken dat ze voor jou interessant zijn. Klik op het plaatje voor meer informatie of neem bij vragen contact met ons op via de mail: contact@moestuinierenmetkinderen.nl.
Winkelwagen
Scroll naar boven