Moestuinieren voor ouders en grootouders

Lijkt het jou ook zo fijn om in de moestuin aan de slag te gaan? Lekker met je handen in de aarde terwijl de vogels fluiten? Wil je een moestuin beginnen, dan weet je soms niet waar je moet starten. Er valt zoveel te leren! Lees hier wat je bij ons kunt leren, wat je met kinderen kunt doen, hoe je korting kunt krijgen op alles in de webshop en hoe we je met plezier komen helpen in de tuin.

Wat zijn lekkere of gemakkelijke groenten in de moestuin? Moet je nu wel of niet spitten in de moestuin? En hoe bemest je de grond?

Welke gereedschappen voor de moestuin heb je nodig? Hoe richt je de moestuin in en hoe maak je een teeltplan?

Wanneer moet je zaaien en welke afstand houd je aan? In onze cursus komt alles aan bod!

Het teeltplan is leidend

Elke moestuin begint met een teeltplan. Daarbij let je op de ruimte: krijgt de plant voldoen ruimte, zonlicht en voeding om te groeien? Stop ik de zaadjes met de juiste afstand in de grond?

Maar ook: stop ik de zaadjes op het juiste moment in de grond? Want elke plant heeft zijn eigen planten zaaimoment. Sommige planten kunnen bijvoorbeeld niet tegen de vorst, zoals tomaat. Koolsoorten kunnen daarentegen juist wèl tegen vorst. 

Je moet, kortom, plannen in ruimte en in tijd.

Hier vind je alvast een eenvoudige zaaikalender zodat je een beetje weet wanneer je groenten moet zaaien en kunt oogsten.

Moestuinieren is plannen in ruimte en tijd.

Cursussen en kortingen

Met de online cursussen MINI en MAXI moestuinieren leer je alles over ecologisch moestuinieren. De Maxi-cursus bevat 250 lessen verdeeld over 50 weken. Wekelijks wordt je verteld wat je op dat moment het beste kunt doen in je moestuin en hoe je dat het beste kunt doen.
De MINI-cursus een kwart van de lessen uit de MAXI-cursus. Je leert de basis. De lessen zijn verdeeld over de kwartalen, je bekijkt zelf wat op dat moment voor jou nuttige informatie is.

Je leert ecologisch telen, dat is beter voor de natuur.

Ecologisch is beter voor de natuur èn voor onze gezondheid. We telen voornamelijk in de volle grond, hoewel je soms ook leert hoe je gewassen in een pot teelt. Lees hier waarom we moestuinieren in de volle grond.

Als je je opgeeft voor onze moestuinmail, krijg alvast wat moestuintips. Daarnaast krijg je leuke kortingen op producten voor de moestuin zoals (kinder)gereedschap, compost, zaden en moestuinplanten en blijf je op de hoogte van de laatste blogs en leuke winacties.

Moestuinieren met Kinderen

Als ouder of grootouder is het erg leuk kinderen te betrekken bij het moestuinieren. De voordelen van een moestuin voor kinderen:
 • Ze zijn lekker buiten bezig.
 • Ze zijn in beweging.
 • Kinderen leren waar groenten en fruit vandaan komen.
 • Uit onderzoek blijkt dat kinderen die moestuinieren meer groenten en fruit eten.
 • Kinderen leren in de moestuin over natuur en gaan deze waarderen.
Gratis activiteiten uitproberen? Vraag ze hier aan!

Kinderactiviteiten voor in de moestuin

In de moestuin kunnen kinderen meehelpen zaaien, wieden en oogsten, maar extra leuk wordt het in de moestuin als je ze leerzame, creatieve kinderactiviteiten kunt bieden. Wij bieden de volgende pakketten: Alle online activiteiten en recepten zijn te downloaden als pdf! Wil je hulp in de moestuin, bij het maken van een moestuinplan of het opzetten van een moestuin? Lees dan hier verder.
Werk jij als leerkracht of in de kinderopvang? Lees dan hier verder. Ben jij moestuincoach? Lees dan hier verder

Kies je cursus

Hieronder zie je de cursussen waarvan we denken dat ze voor jou interessant zijn.
Voor meer informatie over een online moestuincursus klik je op de betreffende cursus. Je kunt ook mailen naar chantal@moestuinierenmetkinderen.nl.

 • Maxi-cursus Moestuinieren

  Online moestuincursus over alles wat je in de moestuin tegenkomt. Meer dan 250 unieke lessen waardoor je na een jaar al veel meer weet over moestuinieren!

  Vanaf €1,- Lees verder Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • Leuke kinderactiviteiten in de moestuin voor kinderen van de basisschool

  Moestuinactiviteiten 6-12 jaar

  Meer dan 100 activiteiten voor de basisschoolleeftijd. Onderzoek en proeven doen, knutselen, bouwen en leren over natuur.

  Vanaf €1,- Lees verder Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • Moestuinactiviteiten voor kleuters (4-6 jaar)

  Natuur voelen, proeven en ervaren. Het jaarrond activiteiten voor kleuters in en rond de moestuin. Zaaien, knutselen en onderzoeken.

  Vanaf €1,- Lees verder Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Winkelwagen
Scroll naar boven