Moestuinieren voor kinderopvang

Als je met kinderen werkt, ga je ook met ze naar buiten. Als het even kan naar de natuur, een bos, een park, genieten van de wind, de zon en de dieren.

Hoe leuk is het wel niet de natuur naar je toe te halen en de kinderen ondertussen ook nog iets te leren over ons voedsel? Moestuinieren met kinderen is in heel veel opzichten een erg leuke activiteit. Kinderen zijn in beweging, leren samenwerken en geduld te hebben, ze leren over allerlei natuurlijke processen en wist je dat kinderen die hun eigen voedsel verbouwen vanzelf meer groenten en fruit gaan eten? Daar worden ouders blij van!

Hoe doe je dat nu, moestuinieren met kinderen?

In onze blogs vind je al veel informatie:

Blader op je gemak door de blogs, je vindt er vast nuttige informatie!

Geschikte cursussen

Speciaal voor jonge kinderen maakte we seizoenscursussen die je ook samen kunt kopen. Je betaalt per jaar of kwartaal.

De pakketten bevatten filmpjes en activiteiten voor jonge kinderen + enkele tientallen moestuinlessen uit de cursus Natuurlijk Moestuinieren.

Wil je je moestuinskills aanscherpen en alles leren over de verzorging van de bodem, zaden oogsten en winterteelt?
Dan volg je naast bovenstaande cursus(sen) óók de cursus Natuurlijk Moestuinieren met 250 moestuinlessen waardoor jij leert moestuinieren vanaf de basis! Let op: een aantal lessen ken je dan al uit de seizoenscursus voor jonge kinderen.

Geef je op voor onze moestuinmail met moestuintips en kortingen 

Bij onze online cursussen gaan we uit van ecologisch moestuinieren, want dat is beter voor de natuur en voor onze gezondheid. Hoewel in de online seizoenscursussen regelmatig een lesje over telen in potten voorbijkomt, is Moestuinieren met Kinderen fan van telen in de volle grond.
Waarom, dat lees je hier.

Als je je opgeeft voor onze moestuinmail, krijg alvast wat moestuintips. Tipjes van de sluier, want het zijn soms brokjes van de cursus Natuurlijk Moestuinieren. Daarnaast krijg je leuke kortingen op producten voor de moestuin zoals (kinder)gereedschap, compost, zaden en moestuinplanten.

Abonneer je hier op onze moestuinmail.

Kies je cursus

Hieronder zie je de cursussen waarvan we denken dat ze voor jou interessant zijn.
Klik op het plaatje voor meer informatie of neem bij vragen contact met ons op via de mail: contact@moestuinierenmetkinderen.nl.

 • Online moestuincursus om te leren moestuinieren stap voor stap

  Kennisbank Natuurlijk moestuinieren (250 moestuinlessen)

  Kennisbank met 250 moestuinlessen uit de jaarcursus, ingedeeld op thema. Zo leer je ALLES over moestuinieren. De basistechnieken, hoe maak je een teeltplan, hoe zaai, plant en oogst je, composteren, bemesten, alles komt aan bod. Zónder kinderactiviteiten en recepten.

  Waardering 0 uit 5
  Vanaf:  9,99 incl. btw / maand Lees verder
 • Met kinderen kun je het hele jaar de moestuin in en activiteiten doen.

  Moestuinieren met jonge kinderen (4 seizoenen moestuinlessen & activiteiten 4-6 jr)

  Online cursus met moestuinlessen, filmpjes, recepten en natuurweetjes voor 4-6 jaar voor álle seizoenen. Het is goed voor kinderen om dagelijks buiten te zijn. Want in de moestuin is in elk seizoen iets te beleven en te leren.

  Waardering 0 uit 5
  Vanaf:  4,99 incl. btw / maand Lees verder
 • In de lente kun je met kinderen zaaien in de moestuin en nog veel meer leuke activiteiten doen.

  Moestuinieren met jonge kinderen in de lente

  Moestuinlessen, filmpjes, recepten en natuurweetjes voor 4-6 jaar. Het is lente. Zaaitijd!  Welke groenten en bloemen kies je voor de moestuin? We vertellen hoe je in potten teelt en welke planten giftig zijn. En hoe bescherm je fruit tegen vraat?

  Waardering 0 uit 5
   14,99 incl. btw voor 3 maanden Lees verder
 • In de zomer kunnen kinderen insecten zoeken

  Moestuinieren met jonge kinderen in de zomer

  Moestuinlessen, filmpjes, recepten en natuurweetjes voor 4-6 jaar. Het is zomer. Je leert en zingt nu over kleine beestjes en we maken ze na. Ook leer je hoe je vlinders voert. Veel tips voor een kleuter- en peutervriendelijke moestuin!

  Waardering 0 uit 5
   14,99 incl. btw voor 3 maanden Lees verder
 • In de herfst is er veel te oogsten in de moestuin met kinderen.

  Moestuinieren met jonge kinderen in de herfst

  Moestuinlessen, filmpjes, recepten en natuurweetjes voor 4-6 jaar. Het is herfst. We vertellen je over oogsten, boompjes planten en knutselen met natuurlijke materialen. We geven je informatie over dieren in de moestuin om door te geven aan jouw kinderen.

  Waardering 0 uit 5
   14,99 incl. btw voor 3 maanden Lees verder
 • Ook in de winter kun je met kleuters en jonge kinderen in de moestuin van alles doen.

  Moestuinieren met jonge kinderen in de winter

  Moestuinlessen, filmpjes, recepten en natuurweetjes voor 4-6 jaar. Het is winter. Je teelt nog wat gewassen en bereidt je voor op het komend moestuinseizoen. Ook nu gaan we naar buiten, bijvoorbeeld om de overwinterende dieren in de moestuin een handje te helpen.

  Waardering 0 uit 5
   14,99 incl. btw voor 3 maanden Lees verder
Winkelwagen
Scroll naar top