Leren & spelen in de moestuin!

De vier seizoenen: moestuinieren met jonge kinderen

Voor kleuters en jonge kinderen is een moestuintje een verrijking. Ze kunnen er heerlijk rondstruinen, snoepen, hun eigen moestuinplantjes telen en van alles leren over de natuur.

De moestuin is dé plek om te ontdekken hoe alles met elkaar samenhangt. Wat is nou leuker dan zelf telen en terwijl je in de moestuin bent een aardbei of wat bessen kunnen snoepen?

Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een eigen moestuin meer groenten eten dan kinderen zonder een moestuin. Ieder kind wil zijn zelfgekweekte aardbeien, sla of zelfs courgettes wel proberen! En dat is mooi, want volgens een onderzoek van het Ministerie van Volksgezondheid krijgt slechts 1% van de kinderen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groentes binnen.

In een moestuin leren ze bovendien waar hun voedsel vandaan komt. Voor veel kinderen komt boerenkool uit een zakje en komen aardbeien uit bakjes. In de moestuin leren kinderen dat er iemand ergens heel veel moeite heeft moeten doen om uit een zaadje tomaten te laten groeien. Voedsel wordt er minder vanzelfsprekend door.

Jonge kinderen en kleuters zijn erg beweeglijk en hebben in de moestuin de ruimte.

Spelletjes en activiteiten in de moestuin

Speciaal voor jonge kinderen selecteerden we spelletjes, liedjes, leerzame en knutselactiviteiten per seizoen. Je kunt je abonneren en krijgt dan een kwartaal, een jaar of langer als je dat wilt toegang tot onze infotheek.

In de vier seizoensmoestuinpakketten worden leuke tips aangereikt om met de kinderen te bouwen, experimenteren en knutselen.
En natuurlijk krijg je ook tips voor je moestuin.

Kies de lessen en kinderactiviteiten van het seizoen van jouw keuze:

Lente
Zomer
Herfst
Winter
(Ja, óók in de winter is er wat te doen in de moestuin 😉)

Koop je vier seizoenen, dan betaal je minder.

Bekijk de vier seizoenen.

Moestuinieren vanaf de basis

Wil je meer de diepte in en leren moestuinieren vanaf de basis?
Volg dan deze online moestuincursus met wekelijkse moestuintips, recepten, kinderactiviteiten en leuke natuurweetjes!
Je kunt een jaar- of maandabonnement nemen.

Winkelwagen
Scroll naar boven