Lessen en activiteiten voor moestuincoaches en NME-centra

Natuur en eten uit eigen tuin worden steeds meer gewaardeerd. Dat is een mooie ontwikkeling en ik denk dat we kinderen hier actief bij moeten betrekken. 

Voor mij voelt het geweldig deel uit te maken van een beweging die de omgeving van kinderen vergroent. Die kinderen naar buiten haalt en ze leert over de natuur. Waar ze gezond leren eten, hun rust weer vinden, kunnen spelen en respect krijgen voor alles wat leeft.

We dragen allemaal ons steentje bij, ieder op zijn manier. De afgelopen 5 jaar schreef ik kinderactiviteiten, moestuinlessen en recepten om te koken met de oogst. Daaruit volgde het kookboek Lekker Plantaardig, 144 seizoensrecepten.

Deze verzamelde kennis deel ik graag met je.

Word lid van onze Kennisbank! 

Voor moestuincoaches en NME-centra hebben we een aantal online cursussen met technische moestuinlessen en kinderactiviteiten. 

Word je lid van onze Kennisbank dan krijg je toegang krijgt tot vier online cursussen: MAXI, Koken met groenten en fruit uit de moestuin, activiteiten voor kleuters en activiteiten voor 6-12 jaar. Alle lessen zijn als pdf te downloaden. Kijk bij de cursussen voor voorbeelden of ga naar deze pagina om enkele activiteiten uit te proberen.

En je krijgt meer! Bij aanvang van het abonnement ontvang je drie boeken: Lekker Plantaardig, het Boek voor Bijenliefhebbers en Vogeltaarten. Daarnaast krijg je een eigen profielpagina zodat ik je kan benaderen als ik hulp zoek bij projecten op scholen of bij een kinderopvangorganisatie. Omgekeerd kan natuurlijk ook: als jij al werkt in een moestuin en ondersteuning wilt bij bijvoorbeeld het maken van een activiteitenplan kun je mij benaderen.

Wat kunnen kinderen doen in de moestuin? 

De combinatie van groene vingers en pedagogische kwaliteiten is uniek. Vaak hebben mensen met een pedagogische achtergrond behoefte aan meer informatie over moestuinieren en willen moestuiners juist graag weten wat je in de moestuin met kinderen kunt doen. 

Wat vinden kinderen leuk? Waar leren ze van? Welke moestuinactiviteiten passen bij de leeftijd en zijn goed voor de creatieve, motorische en sociale ontwikkeling? Wat kan ik met ze doen in de winter? 

De activiteiten in de kleutercursus en de activiteiten voor 6-12 jaar zijn divers, raken verschillende ontwikkelingsgebieden en beroeren de zintuigen. In beide cursussen vind je moestuinactiviteiten voor het hele jaar, ook in de winter. Er worden nog steeds activiteiten toegevoegd. 

Uitgebreide moestuinlessen

Voor iedereen die veel van kinderen weet, maar minder van moestuinieren zijn de moestuinlessen interessant. Daarom krijg je met het abonnement ook toegang tot de MAXI cursus moestuinieren. Een online cursus met 250 moestuinlessen en leuke natuurweetjes, verdeeld over de weken van het jaar. Daarnaast krijg je toegang tot Koken met seizoensgroenten en fruit, met zo’n 100 recepten met grotendeels ingrediënten uit het seizoen en van dichtbij. Zo heb je meteen inspiratie voor het kokerellen met de oogst!

Je kunt losse cursussen kopen – die vind je in de webshop – maar met een abonnement op de Kennisbank heb je meteen alles en veel extra’s.

 Dit krijg je als je lid wordt:

Toegang tot de online MAXI cursus (Waarde € 199,-/jr) 

Toegang tot de recepten uit het seizoen (Waarde € 24,99/jr) 

Toegang tot de online activiteiten voor kleuters (Waarde € 49,-/jr) 

Toegang tot de online activiteiten voor 6-12 jaar (Waarde € 49,-/jr) 

Kookboek Lekker Plantaardig (Waarde € 19,99) 

Bijenboek (Waarde € 27,95) 

Vogeltaartenboek (Waarde € 11,99) 

Een eigen profielpagina (onschatbare waarde) 

Wat kost dat? 

Dit totale aanbod vertegenwoordigt een waarde van meer dan 380 euro. 

Maar als lid van de Kennisbank betaal je minder. Voor slechts  179 euro per jaar krijg je toegang tot de vier cursussen èn een uitgebreide beschrijving van jouw ervaring op de website. Eenmalig betaal je daarbij 75 euro voor de drie boeken die je krijgt toegestuurd. 

Het jaarabonnement loopt automatisch door tot wederopzegging. Na een jaar wordt automatisch het jaarbedrag geïncasseerd (daar geef je aan het begin toestemming voor), uiteraard zonder de prijs van de boeken. Opzeggen voor het volgende jaar kan tot een week vóór de automatische incasso van dat nieuwe jaar.

Omdat er op dit moment nieuwe activiteiten bijkomen, zal de huidige  jaarprijs over enige tijd worden verhoogd. Maar wie nu instapt, blijft zolang het jaarabonnement doorloopt de huidige prijs betalen. 

Vind jij dit een tof aanbod? 

Ontvang moestuintips en kortingen 

Als je je opgeeft voor onze moestuinmail, krijg alvast wat moestuintips. Daarnaast krijg je leuke kortingen op producten voor de moestuin zoals (kinder)gereedschap, compost, zaden en moestuinplanten en blijf je op de hoogte van winacties en de laatste blogs.

Werk jij als leerkracht of in de kinderopvang? Klik hier. 
Ben jij ouder of grootouder? Klik hier.

Kies je cursus

Hieronder zie je de cursussen waarvan we denken dat ze voor jou interessant zijn. Klik op het plaatje voor meer informatie of neem bij vragen contact met ons op via de mail: contact@moestuinierenmetkinderen.nl.
 • Moestuinjuf_kleuterschool

  Kennisbank met alle lessen en meer

  Abonnement op alle moestuinlessen en kinderactiviteiten + korting in de webshop en drie waardevolle boeken.

   179,00 incl. btw / jaar en  75,00 aanmeldkosten Lees verder
 • Wanneer kun je planten en zaaien?

  Maxi cursus Moestuinieren

  Online moestuincursus over alles wat je in de moestuin tegenkomt. Meer dan 250 unieke lessen waardoor je na een jaar al veel meer weet over moestuinieren!

  Vanaf:  19,99 incl. btw / maand Lees verder
 • Leuke kinderactiviteiten in de moestuin voor kinderen van de basisschool

  Moestuinactiviteiten 6-12 jaar

  Meer dan 100 activiteiten voor de basisschoolleeftijd. Onderzoek en proeven doen, knutselen, bouwen en leren over natuur.

  Vanaf:  4,99 incl. btw / maand Lees verder
Winkelwagen
Scroll naar boven