Een moestuin beginnen

Voor vergroening van buitenruimtes rond scholen en kinderopvangcentra (ook een moestuin valt hieronder) bestaan veel subsidiemogelijkheden. Daardoor is het gemakkelijker die moestuin die je wilt aan te leggen. We kunnen je daarbij helpen.

Veel schoolpleinen en buitenruimtes rond kinderopvangcentra zijn van steen en dat is een gemiste kans. Er is overweldigend veel wetenschappelijk bewijs dat een groene omgeving goed is voor de ontwikkeling van kinderen.

Maar ook met het oog op klimaatverandering is een groene omgeving belangrijk. Groen bergt meer water en absorbeert hitte. Terwijl in een stenen omgeving de kansen op wateroverlast en oververhitting veel groter zijn.

Daarnaast is groen belangrijk voor dieren en planten en draagt een groene omgeving bij aan een grotere biodiversiteit.

De moestuin als leslokaal

Moestuinieren met Kinderen streeft naar een groene omgeving die bovenstaande voordelen biedt. Met een moestuin bied je kinderen bovendien een groene leeromgeving waar ze leren over voedsel, kringlopen, dieren en natuur.

De inrichting van jouw groene buitenruimte

Wil jij ook een groene omgeving en kinderen graag de gelegenheid bieden hun eigen voedsel te verbouwen? Dan kunnen wij je helpen met de transformatie van stenen plein naar moestuin.

Samen met de moestuincoaches in ons netwerk toveren we de omgeving van jouw school of kinderopvangorganisatie om tot een kleine of grotere moestuin zoals jij die graag wilt. Indien gewenst en mogelijk kan een combinatie worden gemaakt met natuurlijke speelelementen zodat een ‘eetbare speelplek’ ontstaat.

Servicepakketten

Voor een een goede start of ondersteuning op reguliere basis is het raadzaam een servicepakket te kopen. Zo ben je verzekerd van onze hulp èn je bent goedkoper uit!

Hier vind je deze servicepakketten.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Winkelwagen
Scroll naar boven