Moestuintips, recepten, kinderactiviteiten en leuke natuurweetjes

Wil jij leren moestuinieren?

Moestuinieren begint met zaaien

Met deze cursus wordt dat supergemakkelijk!
Je wordt namelijk aan de hand meegenomen langs alle tips & tricks van het moestuinieren. Je leert alles over composteren, bodembewerking, bemesten, wisselteelt en combinatieteelt. Je leert hoe je een moestuin aanlegt, hoe je een teeltplan maakt, hoe je diertjes op ecologische wijze bestrijdt of nog beter, hoe je je tuin zó inricht dat je er niet teveel krijgt!

Deze complete online cursus voor moestuinieren volg je in je eigen tijd en tempo. Je start bij de basis. Als je instapt, krijg je de lessen toegestuurd die relevant zijn op dat moment, maar je kunt ook in het register zoeken naar de informatie die jij nodig hebt. En dat kun je zolang jij dat nodig vindt. Je kunt namelijk kiezen uit een jaarcursus, een seizoensabonnement of een lidmaatschap waarbij je maandelijks betaalt tot wederopzegging.

Deze cursus is vele malen goedkoper dan de uren die je kwijt bent als je al deze informatie zelf bij elkaar moet zoeken. Je leest er wetenswaardigheden die je in geen moestuincursus vindt.

Gezonder eten door moestuinieren

Moestuinieren is niet alleen ontspannend en leuk, het is ook nuttig. Je blijft in beweging, bent lekker buiten, leert hoe jij je eigen groenten en fruit teelt en waar deze vandaan komen. Moestuinieren is eigenlijk een basisvaardigheid die je je kinderen graag meegeeft. Voor kinderen heeft het echt een meerwaarde om mee te doen in de moestuin. Kinderen gaan gezonder eten als ze groenten zelf telen zo blijkt uit onderzoek en ze leren voedsel en de natuur waarderen.
Breng je (klein)kind in contact met de natuur en leer het waar voeding vandaan komt!
Ja, ik doe graag mee!

Meer dan een moestuincursus

Bij Moestuinieren met Kinderen krijg je niet alleen wekelijks moestuintips. Je ontvangt:

 • Moestuinlessen
 • Recepten
 • Kinderactiviteiten
 • Leuke natuurweetjes

Jullie leren dus samen over de natuur. En de interessante en leerzame kinderactiviteiten in de moestuin maken moestuinieren voor kinderen nog interessanter!

Opa's en oma's kunnen kleinkinderen leren moestuinieren

Iedereen een moestuin

We telen voornamelijk in de volle grond, omdat moestuinieren in de volle grond veel voordelen heeft ten opzichte van bakken. Dat lijkt misschien ingewikkeld, maar is het niet.

Op een stukje grond van ongeveer 9 vierkante meter kun je al 6 gewassen en bloemen telen. Kleiner kan ook, al zul je dan niet de dynamiek en kenmerken van een echte moestuin meekrijgen. Omdat je wekelijks moestuintips krijgt voor dat moment, weet jij precies wat je moet doen. Je leert bij ons moestuinieren op ecologische wijze. Dat betekent vanzelfsprekend geen gif gebruiken, maar ook niet onnodig spitten.

Moestuinieren goed voor de natuur

Met een moestuin help je niet alleen jezelf, maar ook de natuur. Want groen in plaats van tegels is hard nodig om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Een groene omgeving is koeler op hete dagen en regen vloeit gemakkelijker weg op natte dagen. En met al die plantjes en bloemen in jouw tuin maak je veel dieren blij!
Leuk, ik wil leren moestuinieren!

Paardenbloemen voedsel voor vlinder en bijen

Hoe werkt deze online moestuincursus?

Deze moestuincursus doorloop je op voor jou gunstige tijdstippen en in je eigen tempo. De meeste moestuinboeken en -websites bieden informatie per groente- of fruitsoort aan. In mijn online moestuincursus geef ik je de benodigde kennis in hapklare brokken, precies wanneer je deze nodig hebt. Je kunt de theorie meteen in de praktijk brengen zodat je het goed in de vingers krijgt. En kom je er niet uit of heb je te weinig tijd? Dan kun je je vraag stellen in de Facebookgroep van Moestuinieren met Kinderen.

De informatie is geschreven voor volwassenen, maar helder uitgelegd en gemakkelijk door te geven aan kinderen. De leuke filmpjes kunnen jullie samen bekijken. Deze cursus bevat heel veel informatie die je kunt terugzien zolang jouw abonnement geldt.

Leuk, ik geef me op!

Volg de cursus moestuinieren en teel herlijke aardbeien in eigen tuin!

Waarom kiezen voor deze online moestuincursus?

 • Moestuinieren in de volle grond kan al op 9m2, dit is dus praktisch toe te passen in jouw (drukke) leven.
 • Je kunt op elk moment instappen (wil je weten wat voor jou een handig moment is, dan kun je me mailen) en je ontvangt elke week een module. Leren moestuinieren in hapklare brokken dus!
 • Je hebt een toegang tot alle modules gedurende de geldigheid van het door jou gekozen abonnement.
 • 24/7 toegang, leren in je eigen tempo!
 • Leren met behulp van theorie en de besloten Facebookgroep.
 • Doe samen met de kinderen de kinderactiviteiten uit de cursus om moestuinieren nog leuker te maken.
 • Lekkere recepten voor heerlijke gerechten met groenten en fruit uit eigen tuin!
 • Interessante natuurweetjes zodat de natuur voor jou steeds meer gaat leven.
 • Kies je voor de cursus + boek, dan leer je nog meer over teeltwijzen, soorten en rassen.
 • Een leuke tijd voor jou en je kind(eren)!

Lees meer over deze cursus.

Winkelwagen
Scroll naar boven