Ik reken geen btw

Sofie

Wie ben ik?

Ik ben Sofie, 33 jaar oud en woon in België. Tuinieren is mijn passie en ik hou ervan om buiten te zijn. Mijn moestuin bevat voornamelijk traditionele variëteiten, maar ik kweek ieder jaar ook speciale soorten die je niet in elke tuin tegenkomt. Mijn tuin is helemaal natuurlijk! 
Ik heb 2 dochters van 4 en 6 jaar oud, die vanaf ze kunnen stappen meehelpen in de moestuin. Ik heb dus al veel ervaring met het betrekken van kinderen in moestuinieren.

Jacqueline

Mijn naam is Jacqueline en ben moeder van 2 kinderen (basisschool leeftijd).
De passie voor de moestuin is al lang geleden ontstaan en ik ben blij dat ik nu mijn kennis over mag dragen aan de volgende generatie.
Het blijft zo mooi als kinderen dingen gaan ontdekken en daardoor meer dingen (leren) eten. Die blije gezichtjes, daar doe je het voor!
Naast actief inde moestuin aan het werk ben ik beweegcoach en wandelcoach/trainer.
Het kweken van je eigen groenten en fruit gaat immers hand in hand met gezonde voeding en beweging.

Mariamne

Hé Dag!

Ik ben Mariamne Boot en moeder van 3 jonge dames en wonende in het prachtige Hogeland, Noord-Groningen.
Al jaren ben ik enthousiast bezig met moestuinieren aan huis, maar elders heb ik ook een handje mogen mee helpen wat ik heel erg leuk vind!
Het hele proces van het voorbewerken van de grond, het ontwerpen van een (moes)tuin tot aan het voorkweken, zaaien en onderhouden aan toe van de moestuin, heb ik met veel plezier al jaren mogen uitvoeren!Ik krijg ook steeds meer interesse in permacultuur en voedselbosideeën!
Ik heb ervaring met (groepen) kinderen begeleiden(binnen de hulpverlening ook). De combinatie van mijn passie voor moestuinieren, creativiteit( ik vind het erg leuk om van natuurlijke materialen dingen te bouwen samen zoals; wilgenhutjes, hoe maak je zelf een compostbak?, ontwerp moestuin/voedselbos), het begeleiden van kinderen en het overdragen van kennis , vind ik ontzettend leuk!!!
Wie weet tot gauw bij jullie op school!
Groetjes,
Mariamne Boot

Paul

Moestuinieren doe ik al ruim 40 jaar
Dit jaar op ook ongeveer 100 m2
25 soorten groenten verbouwd

Rein

Al in 1972 mijn 1e moestuin gekregen. Nu heb ik een moestuintje van 100 vierkante meter achter het huis.
Ook heb ik 34 jaar ervaring met onderwijs. (vmbo)

Winkelwagen
Scroll naar boven