Btw in overleg

Marloes

Al ruim 10 jaar heb ik ervaring met het lesgeven aan kinderen. Ik ga graag mee in hun fantasie, daarom zet ik verwondering en ontdekkend leren centraal in mijn lessen en workshops. Ook denk ik graag mee met organisaties over het opzetten en continueren van projecten m.b.t. moestuin, duurzaamheid, buiten spelen en gezonde leefstijl.

Roxanne

Hallo!

Mijn naam is Roxanne. Na 12 jaar kinderopvang wilde ik mijn kennis en plezier voor natuur overdragen aan een breder publiek.

Heb je hulp nodig met het vergroenen van jou organisatie, school of kinderopvang? Een ervaren docent nodig die moestuinlessen aanbied? Of wil jij gewoon met de kinderen de natuur beleven?

Neem dan vrijblijvend contact op, dan bespreken we samen de mogelijkhedenšŸ€

Mieke

Als schooltuinjuf draai ik dit jaar het 5de seizoen op de tuin. De leerlingen komen bijna 6 maanden lang iedere week 1 uur naar hun eigen schooltuin van 3 m2 per leerling.
En het is de mooiste baan van de wereld op de mooiste plek in Enkhuizen, buiten!
De plek zelf is al ruim 40 jaar schooltuin! Veel leerlingen van nu hebben ouders die er zelf als klein kind ook kwamen. Hoe mooi is dat!
Gemiddeld 200 leerlingen komen al jaren naar deze prachtige plek waar we zelfs een pluktuin hebben. Dus iedereen kan ook langskomen en de plek komen bekijken.

Jolanda

Ik ben Jolanda, docent Frans, fotograaf en moestuinier. Ik word blij van m’n handen in de aarde en van het vertellen over duurzaam moestuinieren!

Zelf heb ik meerdere moestuinbakken in de achtertuin, waardoor ik vaak gebruik maak van verse kruiden en groenten bij het koken. Ook heb ik ongeveer 10m2 met plukbloemen, enorm genieten!

Els

Het is mooi om planten te zien groeien en de natuur is fascinerend en ontspannend. Gelukkig vinden kinderen dat ook en zijn de meeste graag buiten in de tuin. Ik heb zelf ook 2 kinderen van 2,5 en 7 jaar die ook vaak meegaan de tuin in, soms met vriendinnen of vriendjes. Het is erg leuk om ze dan van alles te vertellen en te laten proeven. Zelf heb ik een moestuin van 300 m2 met fruit, vaste eetbare planten en plek voor 1-jarige groentes. Ik zou daar zeker en plek voor kunnen realiseren voor kinderen om daar les te geven of dat ze daar les kunnen krijgen. Onderhoud en aanleg vind ik ook erg leuk of het nu in mijn eigen moestuin is of bij op een andere locatie.

Winkelwagen
Scroll naar boven